सब है जेदा अनुसरण अरियाः इन्स्टाग्राम खाताअन कि सूची

विकिपिडिया बठेइ
Jump to navigation Jump to search
क्रिस्तिआनो रोनाल्दो अच्याल इन्स्टाग्राम मी सब है जेदा अनुसरण अरिया: व्यक्ति हुन् जैका अनुयायीअन २१ करोड ५० लाख है बढी रह्या: छन्।

यै लेखले सामाजिक सञ्जाल इन्स्टाग्राममी सब है जेदा अनुसरण अरिया: खाताअन कि सूची प्रस्तुत अद्दछ। मे २०२० सम्म मी, इन्स्टाग्राम मी सब है जेदा अनुसरण अरिया: व्यक्ति पुर्तुगाली फुटबल खेलाडी क्रिस्टियानो रोनाल्डो हुन् जैका २१ करोड ७० लाख है बढी अनुयायी अन रह्या: छन्। [१] सामाजिक सञ्जाल इन्स्टाग्रामको आफ्नै खाता छ जै लाई सब है जेदा अनुसरण अरिया: छ वा ३४ करोड ८० लाख अनुयायी अन कि साथ यै शीर्ष स्थान मी रह्या: छ। सञ्जाल मी सब है जेदा अनुसरण अरिया: स्त्री अमेरिकी गायिका अरिएना ग्रान्डे हुन् जैको १८ करोड ५० लाख है जेदा अनुयायीअन छन्। इन्स्टाग्राम पछ सब है अनुसरण अरिया: ब्रान्ड खाता भँण्या नेशनल जियोग्राफिक हो जैको १३ करोड ६० लाख है जेदा अनुयायीअन छन्।

देशका आधार मी खाताअन कि सङ्ख्या मी, शीर्ष ५० मी सब है जेदा खाता भया: देशअन क्रमशः संयुक्त राज्य अमेरिका (३२), संयुक्त अधिराज्य, स्पेन, ब्राजिल, भारत, क्यानडा रे कोलम्बिया (२) र पुर्तुगाल, हङ्गेरी, ट्रिनिडाड र टोबागो, बार्बाडोस र क्युबा (१) छन्।

सब है अनुसरण अरिया: फुटबल क्लब स्पेनी क्लब रेआल माद्रिद हो ज‌का अनुयायीअन ८ करोड ७३ लाख रह्या: छन् भँण्या यै अर्को स्पेनी क्फब बार्सेलोना (८ करोड ५९ लाख) भन्दा थोरै अगाडि छ।

नेपाली भाषी व्यक्तित्वहरूको कुरा गर्ने हो भने, मे २०२० सम्म, प्रियङ्का कार्की प्रथम स्थानमी रहेकी छिन् जैको ९ लाख ८७ हजार अनुयायी छन् भने उनी पछि आदिती बुढाथोकी ९ लाखका ३८ हजारको साथ दोस्रो स्थानमी छिन्।[२][३]

सूची[सम्पादनस्रोत सम्पादन]

यो सूचीले शीर्ष ५० इन्स्टाग्राममा सर्वाधिक अनुसरण गरिएको खाताहरू प्रस्तुत गर्दछ।[४]

क्र.सं प्रयोगकर्ता नाम मालिक अनुयायीहरू (करोडमा) पेशा देश ब्रान्ड खाता
@instagram इन्स्टाग्राम ३४.७ करोड सामाजिक सञ्जाल संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका Yes
@cristiano क्रिस्टियानो रोनाल्डो[५][६][७] २१.७ करोड फुटबल खेलाडी पोर्चुगल पुर्तुगाल
@arianagrande अरिएना ग्रान्डे[८][९] १८.४ गायिका संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
@therock ड्वेन जोनसन १८.२ अभिनेता र कुस्ती खेलाडी संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
@selenagomez सेलेना गोमेज[१०][११] १७.६ करोड अभिनेत्री र गायिका संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
@kyliejenner काइली जेन्नर १७.४ करोड सञ्चार माध्यम व्यक्तित्व संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
@kimkardashian किम कर्डासियन[१२] १६.९ दूरदर्शन व्यक्तित्व संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
@leomessi लियोनेल मेस्सी १५ करोड फुटबल खेलाडी अर्जेन्टिनाअर्जेन्टिना
@beyonce बेयोन्से[१३][१४][१५] १४.५ करोड गायिका संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
१० @neymarjr नेयमार[१६][१७] १३.८ करोड फुटबल खेलाडी Brazilब्राजिल
११ @natgeo नेशनल जियोग्राफिक[१८][१९] १३.६ करोड पत्रिका संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका Yes
१२ @justinbieber जस्टिन बिबर[२०] १३.४ करोड गायिका क्यानडाक्यानडा
१३ @taylorswift टेलर स्विफ्ट १३.२ करोड गायिका संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
१४ @kendalljenner केन्डल जेन्नर १२.८ करोड दूरदर्शन व्यक्तित्व र मोडल संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
१५ @jlo जेनिफर लोपेज १२ करोड गायिका, अभिनेत्री संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
१५ @nickiminaj निकी मिनाज ११.४ करोड गायिका ट्रिनिडाड र टोबागोट्रिनिडाड र टोबागो
१७ @nike नाइकी ११ करोड कम्पनी संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका Yes
१७ @khloekardashian खोली कर्डासियन ११ करोड दूरदर्शन व्यक्तित्व संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
१९ @mileycyrus माइली साइरस १०.८ करोड गायिका, अभिनेत्री संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
२० @katyperry केइटी पेरी ९.५६ गायिका, सङ्गीतकार संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
२१ @kourtneykardash कोर्ट्नी कर्डासियन ९.१६ करोड दूरदर्शन व्यक्तित्व संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
२२ @kevinhart4real केभिन हर्ट ९.०३ करोड अभिनेता संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
२३ @thellenshow एलेन डिजेनर्स ८.८३ करोड हास् कलाकार संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
२४ @realmadrid रेआल माद्रिद ८.७३ करोड फुटबल क्लब स्पेनस्पेन Yes
२५ @fcbarcelona बार्सेलोना फुटबल क्लब ८.५९ करोड फुटबल क्लब स्पेनस्पेन Yes
२६ @badgalriri रिहाना ८.१९ करोड गायिका बार्बाडोसबार्बाडोस
२७ @ddlovato डेमी लोभाटो ८.१६ करोड गायिका संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
२८ @victoriassecret भिक्टोरियाज सिक्रेट ६.९ करोड पोशाक संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका Yes
२९ @zendaya जेन्डया ६.८९ करोड गायिका, सङ्गीतकार संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
३० @shakira सकिरा ६.६८ करोड गायिका कोलम्बियाकोलम्बिया
३१ @champagnepapi ड्रेक ६.६४ करोड गायक, र्‍यापर क्यानडाक्यानडा
३२ @chrisbrownofficial क्रिस ब्राउन ६.४९ करोड गायक, अभिनेता संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
३३ @iamcardib कार्डि बि ६.४३ करोड गायिका संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
३४ @kingjames लिब्रोन जेम्स ६.४१ करोड बास्केटबल खेलाडी संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
३५ @vindiesel भेन डिजेल ६.३८ करोड अभिनेता संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
३६ @davidbeckham डेभिड बेक्ह्याम ६.२८ करोड फुटबल खेलाडी संयुक्त अधिराज्यसंयुक्त अधिराज्य
३७ @billieeillish बिलि एलिस ६.२५ करोड गायिका संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
३८ @justintimberlake जस्टिन टिम्बरलेक ५.८७ करोड गायक, अभिनेता संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
३८ @championsleague युइएफए च्याम्पियन्स लिग ५.८७ करोड युरोपेली फुटबल प्रतियोगिता युरोपेली फुटबल महासङ्घ Yes
४० @nasa नासा ५.७६ करोड अन्तरिक्ष आयोग संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका Yes
४१ @virat.kohli विराट कोहली ५.७५ करोड क्रिकेट खेलाडी भारतभारत
४२ @emmawatson एम्मा वाट्सन ५.६८ करोड अभिनेत्री संयुक्त अधिराज्यबेलायत
४३ @shawnmendes शन मिन्डेज ५.६ करोड गायक क्यानडाक्यानडा
४४ @gigihadid गिगी हदिद ५.३८ करोड मोडल संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
४५ @priyankachopra प्रियङ्का चोपडा जोनस ५.२८ करोड अभिनेत्री, गायिका भारतभारत
४६ @9gag ९गाग ५.२५ करोड सामाजिक सञ्जाल हङ्गेरीहङ्गेरी Yes
४७ @ronaldinho रोनाल्दिन्हो ५.१८ करोड फुटबल खेलाडी Brazilब्राजिल
४८ @maluma मालुमा ५.०८ करोड गायक कोलम्बियाकोलम्बिया
४९ @camila_cabello कामिला काबेइयो ४.९५ करोड गायिका क्युबाकुबा
५० @nba राष्ट्रिय बास्केटबल सङ्घ ४.८१ करोड बास्केटबल संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका Yes

देश अनुसार[सम्पादनस्रोत सम्पादन]

देश अनुसार शीर्ष २० अनुसरण गरिएका खाताहरू[२१].

क्र.सं प्रयोगकर्ता नाम मालिक अनुयायीहरू

(करोडमा)

पेशा देश
@instagram इन्स्टाग्राम ३४.७ करोड सामाजिक सञ्जाल संयुक्त राज्यसंयुक्त राज्य अमेरिका
@cristiano क्रिस्टियानो रोनाल्डो २१.७ करोड फुटबल खेलाडी पोर्चुगलपुर्तुगाल
@leomessi लियोनेल मेस्सी १५ करोड फुटबल खेलाडी अर्जेन्टिनाअर्जेन्टिना
@neymarjr नेयमार १३.८ करोड फुटबल खेलाडी Brazilब्राजिल
@justinbieber जस्टिन बिबर १३४ गायक क्यानडाक्यानडा
@nickiminaj निकी मिनाज ११४ गायिका ट्रिनिडाड र टोबागोट्रिनिडाड र टोबागो
@realmadrid रेआल माद्रिद क्लुब दे फुतबल ८.७३ करोड फुटबल क्लब स्पेनस्पेन
@badgalriri रिहाना ८.१९ करोड गायिका बार्बाडोसबार्बाडोस
@shakira सकिरा ६.६८ करोड गायिका कम्बोडियाकोलम्बिया
१० @davidbeckham डेभिड बेक्ह्याम ६.२८ फुटबल खेलाडी संयुक्त अधिराज्यबेलायत
११ @virat.kohli विराट कोहली ५.७५ क्रिकेट खेलाडी भारतभारत
१२ @9gag ९गाग ५.२५ सामाजिक सञ्जाल हङ्गेरीहङ्गेरी
१३ @camila_cabello कामिला काबेइयो ४.९५ करोड गायिका क्युबाक्युबा
१४ @iamzlatanibrahimovic ज्लातन इब्राहिमोभिच ४२.८ फुटबल खेलाडी Swedenस्वीडेन
१५ @chrishemsworth क्रिस हेम्सवर्थ ४.१८ करोड अभिनेता अस्ट्रेलियाअस्ट्रेलिया
१६ @paulpogba पल पोग्बा ४.०९ करोड फुटबल खेलाडी फ्रान्सफ्रान्स
१७ @gucci गुची ४०.३ पोशाक उत्पादक Italyइटाली
१८ @ayutingting९२ एयु टिङ्टिङ् ३.९८ करोड गायक Indonesiaइन्डोनेसिया
१९ @mosalah मोहम्मद सलहा ३८.२ फुटबल खेलाडी मिश्रमिस्र
२० @luissuarez९ लुइस स्वारेज ३७.८ फुटबल खेलाडी उरुग्वेउरुग्वे

नेपालमा[सम्पादनस्रोत सम्पादन]

शीर्ष १२ सर्वाधिक अनुसरण गरिएका नेपाली भाषीका खाताहरू यहाँ सूचीबद्ध छ।

क्र.सं प्रयोगकर्ता नाम मालिक अनुयायीहरू पेशा देश
@priyanka.karki प्रियङ्का कार्की ९ लाख ८७ हजार अभिनेत्री नेपालनेपाल
@shrinkhala श्रृङ्खला खतिवडा ९ लाख ४६ हजार मोडल नेपालनेपाल
@aditi_budhathoki आदिति बुढाथोकी ८ लाख २८ हजार अभिनेत्री नेपालनेपाल
@swastimakhadka स्वस्तिमा खड्का ८ लाख २३ हजार अभिनेत्री नेपालनेपाल
@prabalgurung प्रवल गुरुङ ७ लाख ४२ हजार फेसन बनावटकर्ता नेपालनेपाल
@sushantkhatri148 शुसान्त खत्री ७ लाख ३३ हजार सञ्चार माध्यम व्यक्तित्व/नर्तक नेपालनेपाल
@routineofnepalbanda रुटिङ अफ नेपाल बन्द ७ लाख १६ हजार सञ्चार माध्यम/समाचार वेबसाइट नेपालनेपाल
@namrataashrestha नम्रता श्रेष्ठ ५ लाख ९८ हजार अभिनेत्री/मोडल नेपालनेपाल
@shristishrestha सृष्टि श्रेष्ठ ५ लाख ८१ हजार अभिनेत्री/मोडल नेपालनेपाल
१० @srls_samragyeerlshah सम्राज्ञी राज्यलक्ष्मी शाह ५ लाख ७१ हजार अभिनेत्री नेपालनेपाल
११ @barsharaut वर्षा राउत ५ लाख ४३ हजार अभिनेत्री नेपालनेपाल
१२ @kekiadhikari केकी अधिकारी ५ लाख १९ हजार अभिनेत्री नेपालनेपाल

यिन लै हेर[सम्पादनस्रोत सम्पादन]

सन्दर्भ सामग्रीअन[सम्पादनस्रोत सम्पादन]